Archief van
Categorie: Interviews

Een nieuwe aanwinst: Niels Timmer!

Een nieuwe aanwinst: Niels Timmer!

Door Kees van Straten

Na Tijn van Batenburg hebben we er alweer een jonge schaker bij gekregen: Niels Timmer. Hij zit in de 6e klas van het Pieter Jelles Lyceum. Een echte bèta-man. Als hij straks verder gaat studeren aarzelt hij nog tussen natuurkunde, kunstmatige intelligentie of de biomedische technologie. Schaken doet hij pas sinds kort. Zo’n klein jaartje geleden begon hij online te schaken, maar daarna is hij snel overgestapt naar het echte werk en meldde hij zich bij Philidor. Naast schaken zijn pianospelen, lezen en klimmen zijn hobby’s. Chopin is zijn favoriete componist; hij speelt zijn walsen en nocturnes. Maar Niels speelt ook een wat lichter genre, zoals een arrangement van ‘Light of the seven’, een lied uit ‘The game of thrones’. Momenteel leest hij ‘The wheel of time’, een opus dat bestaat uit 14 kloeke delen (ieder deel ongeveer 1000 bladzijden). Klimmen doet hij samen met zijn jongere broer. En als hij zo doorgaat, zal hij ook klimmen op de schaakladder. Welkom Niels en veel succes gewenst!

IEDERE DAG EEN KOMKOMMER EN EEN PAPRIKA

IEDERE DAG EEN KOMKOMMER EN EEN PAPRIKA

Een interview met Bas van der Lijn

Door Kees van Straten

Er zullen niet veel vaste bezoekers van de bonte dinsdagavondtrein zijn, die alle spelers van ons eerste team vlot op kunnen noemen. Iedereen kent natuurlijk Migchiel, Eddie, Auke, Erik, Jan Hania en Jan Boersma, want die komen wekelijks. Maar wie zijn Addy Lont, Bas van der Lijn, Jeroen weggen en (hoewel toch een oude bekende) Tjapko Struik?
De hoogste tijd om de heren de komende tijd aan u voor te stellen.
Bij het Waling Dijkstra- toernooi kwam ik Bas van der Lijn tegen. Op het juiste moment heb ik hem aan zijn jasje getrokken en hem gevraagd of hij beschikbaar was voor interview. Dat was hij.

Read More