door Siem van Eijk

Na 3 ronden gaan er 3 man aan kop. Auke van der Heide, Dick Stavast en Maarten Etmans.

Van deze drie kwam Maarten deze ronde goed weg. Hij won een remise-eindspel van Siem van Eijk. Dick won van Jan Lootsma. Het was een ingewikkelde partij. De omstanders wisten niet wie er beter stond. Maar toen Dick er bij ging staan, wist ik het wel.

In de lagere regionen spelen Albert van der Kloet en Sytze Faber als 20-jarigen. Sytze verloor wel in de derde ronde, omdat hij in de late middag een toren in de aanbieding deed. De partijen uit de eerste 2 ronden tegen sterke tegenstanders had hij remise gemaakt. Ook Lambertus Hylkema oogt achter het bord jonger. Dat ook hij goed speelt, blijkt uit het feit dat hij de ratingprijs van de 2e ronde heeft gewonnen.

De rating prijs uit de 1e ronde was voor Peter Venhuizen en die uit de 3e ronde gaat naar Wim van Zeijl. Na de 4e ronde op 22 februari komt er wat meer duidelijkheid, denk ik.