RATING

Zie onder de tabel voor een uitleg.

Bijna alle schakers hebben een rating. Dat is een getal dat in het algemeen vrij redelijk de speelsterkte ten opzichte van anderen aangeeft. Hoe hoger het getal, hoe sterker. De sterkstste schakers ter wereld hebben een rating van rond de 2800, beginnende schakers hebben een rating van 1000. Via een ingewikkelde formule wordt bij elke partij die men speelt een nieuwe rating bepaald. Wie daar meer over wil weten, kan hier kijken.

Er wordt een rating bijgehouden door de FIDE, de wereldschaakbond, en een rating die wordt bijgehouden door de landelijke schaakbond, de KNSB. Voor de spelers van Philidor is vooral die laatste rating het belangrijkste.

De resultaten van de interne competitie, de lentecompetitie en de play-off tellen mee voor de KNSB-rating. En uiteraard ook de resultaten die de Phildor-spelers in externe wedstrijden halen. Tenslotte tellen de resultaten die individueel in toernooien gehaald worden mee.

De KNSB-rating wordt viermaal per jaar aangepast. De lijst van de KNSB is hier te vinden.

Hierboven de meest recente KNSB-ratinglijst van KSC Philidor 1847. Als voor de naam een groen pijltje staat, kun je door daarop te klikken details zien over verwerkte partijen. Uit dat detailscherm kun je terugkeren door linksboven op "TERUG" te klikken.