Roemloze aftocht uit Enschede

De laatste drie wedstrijden is het helemaal mis met Phildor 1. Tegen Utrecht was het slecht, maar werd er nog net gewonnen dankzij twee invallers. Een stevige nederlaag volgde tegen het altijd akelige Purmerend en ook zaterdag tegen Max Euwe was het knudde: 6 - 4 verlies.
Nou is Enschede niet de meest inspirerende plaats om naar af te reizen voor een partijtje schaak - en het is vooral ver weg, maar dit mag geen excuus zijn voor het povere spel.
Niemand was tevreden : Babak won en mokte nog over de troostloze uitschakeling door Sipke Ernst in de halve finales, Migchiel en Addy konden beiden een pluspion niet verzilveren en Bas speelde erg matig en bereikte niets met wit. Onderin was het veel erger: Harmen werd geruisloos weggeschoven in een stelling die hem niet ligt, Jan Hania overkwam iets soortgelijks ( hernieuwd recent vaderschap speelt een rol), en ik gaf in tijdnood( idioot lang nagedacht over hele gewone zetten) alle pionnen weg, waaronder de pluspion, wit hield er 'gewoon' drie over. Jelmer stond iets beter; helaas liep het eindspel snel remise.
Het grote drama speelde zich af aan bord 5: Scholl - Lammens. Eddie zag met een verschrikkelijke zet een goede stelling veranderen in een ruine. Zwakkere karakters zouden er meteen de brui aan hebben gegeven, maar Eddie rechtte de rug en produceerde een zeeslang van een kleine 100 zetten, Lammens dwingend tot een uiterste krachtsinspanning.
Uiteindelijk kon alleen Tjapko tevreden zijn: een vrije a-pion besliste de ongelijke strijd spoedig en zijn aantrekkelijke vriendin kwam ook nog eens langs vanuit Almelo!
Oprechte amateurs als we zijn werd het toch nog gezellig bij de Chinees, alleen de terugreis duurde wat lang.

Dr. Max Euwe 1 - Philidor 1 6-4
1. F. van Assendelft - B. Tondivar 0-1
2. T. Ellenbroek - M. de Jong rem.
3. E. Mulic - B. vd. Lijn rem.
4. B. Konijn - A. Lont rem.
5. T. Lammens - E. Scholl 1-0
6. A. Bundgen - J. Hania 1-0
7. C. Scho - T. Struik 0-1
8. D. Postma - H. vd. Berg 1-0
9. R. Oudewetering - J. Veltman rem.
10.V. Groenhuis - W. Jongsma 1-0

Wietze Jongsma