SANDER TAAMS WINT 9e COLLIGNON

Zaterdag 10 oktober hielden wij voor de negende keer het Hennie Collignon-toernooi. Het toernooi was net als vorig jaar onderdeel van de Grand-Prix cyclus. Bij de Grand-Prix cyclus wordt een klassement opgemaakt van de Grand-Prix toernooien. Bij elk Grand-Prix toernooi kun je punten verzamelen voor dit klassement. Bijkomend voordeel is dat je veel meer kinderen op je toernooi kunt verwachten. Dit jaar kwamen ook weer veel schakers uit Groningen en Drenthe. Uiteindelijk konden wij dit jaar 63 kinderen verwelkomen, iets minder dan de 72 van vorig jaar.

Vooraf was geen duidelijke favoriet aan te wijzen. In de A-groep was het spannend tot de laatste zet. Iedereen moest wel eens in het stof bijten. Sander Taams deed dit echter maar 1 keer en speelde ook 1 keer remise. Hierdoor kwam hij op 5½ punt uit 7 wedstrijden ( eigenlijk 4½ uit 6 omdat er 7 spelers waren in deze groep ) en dat was genoeg voor de eerste plaats. Hiermee werd hij algemeen kampioen en won hij de mooie wisselbeker!

In alle andere groepen werd ook zware strijd geleverd. Dit leverde hier en daar mooi spektakel op, met als hoogtepunt de spannende barrages aan het eind.

De tafelleiders deden hun werk heel erg goed, zodat het toernooi goed verliep, ook volgens tijdschema. Er waren dan ook geen noemenswaardige incidenten. We kijken weer terug op een geslaagd toernooi en wij hopen volgend jaar weer onder de Grand-Prix vlag kinderen een leuke schaakmiddag te bezorgen.
Hieronder vindt u de uitslagen + eindstanden van alle groepen. De Philidorspelers hebben het goed gedaan! Ook komt er opvallend vaak iemand uit Gorredijk bij de prijswinnaars.

eerste plaats: Gyan de Haan uit Grijpskerk, 7 punten
tweede plaats (na barrage met Michèle Schoonhoven) : Bart Scholten uit Gorredijk 5½ punt

tweede plaats : Dimitri van Stralen uit Leeuwarden, 5 punten
derde plaats ( meer SB punten dan nummer 4 (13 tegen 12½) )
Ryan de Rooi van Gosliga uit Gorredijk

Groep F

eerste plaats: Rienk Taekema uit Gorredijk, 6 punten
tweede plaats (op SB punten en onderling resultaat): Gerben Boer uit Gorredijk, 5 punten
derde plaats: Anew Fopma uit Leeuwarden, 5 punten