K.S.C. PHILIDOR 1847

CIJFERS EN ZETTEN 24 november 2022

Op de site van het jubileum (klik op 175 in het menu hierboven) is een pagina toegevoegd met de titel “Cijfers en Zetten.” Hier staan de zetten van  41 van de 47 simultaanpartijen die Sipke Ernst tijdens zijn recordkloksimultaan speelde, plus alle uitslagen gesorteerd op tafelnummer en gesorteerd op uitslagvolgorde. Heerlijk leesvoer voor mensen die […]

Uitslag 22 november 21 november 2022

Systeem Keizer – K.S.C. “Philidor 1847” Overzicht voor ronde 11, gespeeld op 23 november 2022 Wit Zwart Uitslag Harmen Visscher – Auke van der Heide 0-1 Derk Stegeman – Egbert Wind ½-½ Wim van Zeijl – Erik Kruit 0-1 Cas Roorda – Maarten Etmans ½-½ Riemer van der Eems – Leo Van Maanen 1-0 Pieter […]

JUBILEUMBOEK

Ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van KSC Philidor 1847 is er kloek jubileumboek verschenen. Dit boek van bijna 300 pagina’s bevat een keur aan artikelen: bloemlezingen uit oude clubbladen en vele interessante bijdragen over vroegere en recente tijden, met het accent op de laatste periode. Het is een uiterst leesbaar boek geworden, dat gegarandeerd […]

VERSLAGEN EN FOTO’S JUBILEUM 20 november 2022

Verslagen en foto’s van de jubileumactiviteiten zijn allemaal te vinden op de Philidor 175 – site, klik op 175 in het menu hierboven. Dat zal de komende tijd nog wel gestaag doorgroeien. Daar is ook een fraai stukje live muziek te vinden.

Philidorianen maken het Sipke Ernst lastig bij kloksimultaan 19 november 2022

Grootmeester Sipke Ernst heeft het wereldrecord kloksimultaan neergezet door aan 47 borden te schaken en 35 punten te vergaren. De vijf partijen die hij verloor speelde hij allemaal tegen Philidorianen (en een bridger). Ernst hield de kloksimultaan ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van Koninklijke Schaakclub Philidor 1847, dat 19 november 2022 werd gevierd. Hij […]

175 JAAR 18 november 2022

Vorige week tijdens het WD-toernooi mochten we het terugtelmoment beleven naar het 175-jarig bestaan van de KSC Philidor 1847. Op 19 november 2022 vieren we dit verder met een receptie en een kloksimultaan. De receptie is van 16:00 tot 17:30 uur, de kloksimultaan is van 18:47 uur tot 22:47 uur. Beiden in zalencentrum Enzo, Kalverdijkje […]

VERSLAG WALING DIJKSTRA TOERNOOI 17 november 2022

Op de site van het Waling Dijkstra Toernooi is een verslag van de hand van Eddie Scholl toegevoegd. Verder zijn toegevoegd foto’s van de prijsuitreiking (niet helemaal geslaagd wegens het grote witte scherm erachter) en nog een aantal deelnemersfoto’s.   Als je dit bericht opent kun je het verslag openen door te klikken op: VERSLAG […]

Tijdelijk afmelden bij een ander mailadres 16 november 2022

Afgelopen 2 weken heb ik meerdere malen meegemaakt dat bij mensen die mailen via het wedstrijdleider-email de mail niet aankomt.   We zijn hier mee bezig, en in de tussentijd kan je me altijd (dus ook voor het afmelden) bereiken op mijn privé mail: harmenvisscherrules@live.nl Appen is natuurlijk ook prima: 0619008610 Met vriendelijke groeten, Harmen […]

PHILIDOR III (FSB) WINT OOK DERDE WEDSTRIJD

Door Siem van Eijk Dinsdag 15 november2022 speelde het derde de derde wedstrijd in de FSB-competitie. Het werd een 2,5 – 1,5 overwinning tegen Schaakwoude 3.  Het derde gaat nu fier aan kop in de tweede klasse A. Aan bord 1, ons talentje Cas Roorda. Hij  kwam wat stroef uit de opening. Dat kwam misschien […]