REGLEMENT PLAY-OFF

 1. Voor de play-off om het clubkampioenschap van Philidor plaatsen zich de 10 spelers, die na 24 ronden in de Laddercompetitie de eerste 10 plaatsen bezetten. Mocht een van hen zich terugtrekken, dan komt nummer 11 aan de beurt, enz.
 2.  De play-off wedstrijden worden gespeeld als een enkelvoudige tienkamp. Er zijn 9 ronden. De indeling geschiedt door loting.
 3. De winnaar van de play-off  is clubkampioen van Philidor. Hij heeft het recht op een plaats in Philidor 1.
 4. Afzeggen voor een partij is in principe niet mogelijk. Mocht het door omstandigheden toch voorkomen, dan moet in overleg met de wedstrijdleider een nieuwe datum worden vastgesteld. Het liefst een datum voor de datum van de betreffende ronde.
  In ieder geval moet voor de 9e ronde zijn ingehaald.
  Uitstel van de partij uit de 9e ronde is alleen in bijzondere omstandigheden mogelijk. De partij moet dan van te voren worden gespeeld.
 5. Het speeltempo: 1.45 uur plus 15 seconden per zet.
 6. Bij gelijk eindigen beslist  het resultaat van de onderlinge partij. Is die in remise geëindigd, dan is de plaats op de Ladder na de 24e ronde doorslaggevend.
 7. Mocht een jeugdspeler zich plaatsen voor de playoff, dan heeft hij/zij het recht elke partij in hetzelfde aangepaste tempo te spelen, waarmee hij in de eraan voorafgaande Laddercompetitie speelde.

Vastgesteld september 2012