K.S.C. PHILIDOR 1847

Het begin van het Interne Beker avontuur

Het interne beker toernooi is een knock-out toernooi voor alle leden van schaakclub Philidor 1847. Wat dit toernooi bijzonder maakt is dat er automatisch rekening wordt gehouden met de KNSB-rating: Dit wordt gedaan door de speler met de lagere rating meer tijd te geven, en tevens de speler met de hogere rating minder tijd.

Na afloop van de algemene ledenvergadering heeft Erik Sparenberg de lootjes getrokken voor de interne beker. Hierbij staat niet alleen je directe tegenstander vast, maar ook de mogelijke volgende. Aangezien er (net als vorig jaar) 20 deelnemers zijn, wordt er wederom een voorronde gespeeld voor sommigen. Het is de bedoeling dat de spelers zelf contact zoeken. Je kan uiteraard mij altijd benaderen als je moeite hebt om contact te zoeken.

Bij deze ziet het bracket van dit seizoen er als volgt uit:

 

interne beker 2023 2024 bracket

 

 

Dit seizoen wordt er voor elke partij geloot! Dit betekent dus niet dat de eerstgenoemde speler automatisch wit heeft. De indeling is als volgt:

Eddie Scholl – Egbert Wind

Harmen Visscher – Amir Nicolai

Leo van Maanen – Cas Roorda

Evan De Wit – Migchiel de Jong

Eelke Heidinga – Bert Zeeman

Alec van Ieperen – Leo Bosma

Riemer van der Eems – Leandro Slagboom

Richard Dijkhoff – Jan Hania

Maarten Etmans – Derk Stegeman

Oene Schriemer – Erik Kruit

 

Er zijn de volgende streefdatums. Mocht dit niet lukken gelieve contact met mij op te nemen.

1e voorronde: vóór 31 oktober

Laatste 16: vóór 20 december

Laatste 8: vóór 7 februari

Laatste 4: vóór 28 maart

Finale: vóór 2 mei

 

Ter herinnering:

A: Ratingverschil minder dan 100 punten.
Elke speler heeft 1,5 uur bedenktijd. Spelen tot de vlag valt. Bij remise met verwisselende kleur een partij snelschaken. 5 minuten per persoon voor de gehele partij. Wordt deze partij ook remise, dan wint de speler met de laagste rating.

B: Ratingverschil 100 tot 250 punten.
Laagste rating 2 uren bedenktijd. Hoogste rating 1 uur bedenktijd. Spelen tot de vlag valt. Bij remise wint de speler met de laagste rating.

C: Ratingverschil 250 tot 400 punten.
Laagste rating 2 uren bedenktijd. Hoogste rating 30 minuten bedenktijd. Spelen tot de vlag valt. Bij remise wint de speler met de laagste rating.

D: Ratingverschil meer dan 399 punten.
Laagste rating 2 uren bedenktijd. Hoogste rating 15 minuten bedenktijd. Spelen tot de vlag valt. Bij remise wint de speler met de laagste rating.

Als rating geldt de meest recente op de KNSB-site gepubliceerde rating

 

Geef een reactie