K.S.C. PHILIDOR 1847

Samenvatting Lentecompetitie

Het was weer een spannende lentecompetitie dit jaar. Laat ik bij het begin beginnen

In de 1e ronde zagen we direct al een kleine verassing doordat Pieter Ploeger knap Geert van Everdink wist te verslaan. Tevens wist de jonge generatie de oude generatie te verslaan: Dylan versloeg Siem. Dylan was sowieso vooral in het begin in vorm. Hij liet dit zien door in de 2e ronde tevens Jan Torensma te verslaan, en in ronde 3 zelfs Tjeerd Syblesz te verslaan! Ook in ronde 4: Dylan wint met wit van Geert. Dit is echter het keerpunt: Dylan verliest van Riemer, en speelt daarna met een beetje geluk een gelijkspel met Leo van Maanen. Later volgt er ook weer een kleine verassing doordat Pieter Brinksma wint met zwart van Dylan. Je hoort het al aan het verhaal: Het wordt spannend: We hebben nu  Dylan bovenaan met 4 ½, Tjeerd met 4, Pieter Brinksma met 4 en Riemer met 4.

We komen aan in ronde 8: Pieter Ploeger is toch wel bezig met een goed seizoen en krijgt een halfje van Dylan, terwijl Jan Torensma zich meld bij de top door te winnen van Pieter Brinksma. Tevens is er ook nog Siegbert die langzaam dichterbij komt: Hij wint van Leo van Maanen.

We gaan nu de voorlaatste ronde in, en er worden nu echt knopen doorgehakt: Jan Torensma verslaat Siem en komt dus dichterbij, Tjeerd verslaat Pieter Brinksma en Siegbert verslaat Dylan. Hierbij stoot Tjeerd na 8 rondes eindelijk Dylan van de troon! De top 3 is nu als volgt:

Tjeerd: 5 uit 7

Dylan 5 uit 9

Jan T: 4,5 uit 7

 

Er wordt besloten om een wedstrijd te spelen tussen Tjeerd en Dylan voor het kampioenschap, ditmaal Tjeerd met zwart. Het wordt een felle wedstrijd met tegenovergesteld rokeren. Dylan komt er goed uit maar zijn koning wordt te zwak. Langzaam verdwijnen de verdedigende pionen van Dylan, terwijl zijn pionnenstorm niet op gang komt. Uiteindelijk speelt Tjeerd het beheerst uit. Hierbij is onze winnaar dus Tjeerd met 6 uit 8.

Ik heb uiteraard lang niet alles benoemd, en er zijn vast vele onvertelde verhalen. Zo heb je bijvoorbeeld Riemer en Jan Boersma die beiden 100% haalden, en hebben we tevens wat nieuwe gezichten gezien. We zullen het wel zien hoe het volgend jaar gaat.

Geef een reactie