K.S.C. PHILIDOR 1847

MSV 2-2 / 3½-½

Philidor bekert verder in KNSB

 

Door Eddie Scholl

MSV – Philidor 2-2
Boer de, B. (Bas) (2122)                             – Lijn van der, B.J. (Bas) (2236)      1-0
Berg van den, R. (Rienk) (1946)               – Sparenberg , E. (Erik) (2249)      ½-½
Jonkman , F.H.M. (Fokke) (2046)             – Scholl , E.C. (Eddie) ( 2202)         0-1
Koningsveld van, M.P. (Menno) (2102)   – Boersma , J. (Jan) 2124               ½-½

Een moeizame en enigszins gelukkige overwinning voor het Philidor bekerteam, die pas door beslissingsvluggertjes tot stand kwam. Het werd toen ½-3½. Alleen Bas speelde remise.
In de voorgaande reguliere partijen  liep niet alles even soepel. Jan Boersma slaagde er niet in het wat optimistische gambietspel van zijn tegenstander – deze Menno van Koningsveld is in zijn jeugd, lang, lang geleden nog eens lid van onze club geweest – op de meest overtuigende manier tegen te spelen en moest in remise berusten (½-½).
Bas had duidelijk zijn avond niet, kwam niet goed uit de opening, wist zich wel te herstellen, maar gaf op toen de remise voor het grijpen lag (1½-½).
Ikzelf profiteerde na een ingewikkelde  partij met wederzijdse kansen van een ernstig mistasten van mijn tegenstander (1½-1½).
Toen hing alles af van Erik. Hij had aan de opening een riante stand overgehouden, maar tot verzilveren van het stellingsvoordeel was het niet gekomen. Integendeel, hij raakte bij een zwarte tegenactie een belangrijke  pion kwijt en hoewel alle stukken nog op het bord stonden waren de vooruitzichten in de naderende tijdnoodfase somber. Maar kennelijk geïmponeerd door Eriks grote ratingsurplus bood zijn tegenstander plotsklaps remise aan, waardoor beslissingsviuggertjes noodzakelijk werden. Die pakten goed uit, al waren niet alle winstpunten van hoge kwaliteit.

Geef een antwoord