K.S.C. PHILIDOR 1847

ASSEN WINT DE SUPERCUP

Door Eelke Heidinga
Foto’s Erik Sparenberg

17-09-19
Philidor II
2032
Assen
2111
0-4
1
Marcel Vermaat
2200
Ivo Maris
2359
0-1
2
 Oene Schriemer
2061
Rieks Taal
2143
0-1
3
Rein de Boer
1961
Pieter Tromp
2124
0-1
4
Eelke Heidinga
1907
Kenneth Muller
1819
0-1

De competitieleider van de FSB, Henk van Dijk, heeft zijn sporen ook ruim nagelaten in de NOSBO. Hij kwam op het idee om de winnaars van de FSB-beker en de NOSBO-beker tegen elkaar te laten spelen om de Supercup van het noorden.

Een leuk idee. De Assenaren waren zo aardig om naar Leeuwarden te reizen, alwaar tijdens de clubavond van Philidor de clash plaatsvond. Het werden vier spannende partijen, maar helaas viel het kwartje overal de Oostelijke kant op.

Marcel kwam best goed te staan maar voerde een incorrecte combinatie uit die een stuk kostte. Oene kreeg een leuke stelling maar zag ook via een listige zettenreeks een stuk in het doosje verdwijnen. Eelke meende een partij te kunnen spelen zonder zijn ontwikkeling te voltooien (rokeren komt later nog wel eens…) maar dat wreekte zich op het einde.

Rein kreeg een loperoffer op h3 om de oren en moest alle zeilen bijzetten om niet te verliezen. Dat deed hij met verve. In een lange afwikkeling bleef Rein uiteindelijk een kwaliteit voor, maar wel tegen 4 pionnen. Dat was er net eentje te veel.

De Drenten werden van harte gelukgewenst met de supercup die Henk van Dijk nog in Assen zal uitreiken en er werd afgesproken dat we volgend jaar naar Assen komen.

 

 

Geef een antwoord