Door Auke van der Heide

Assen 2

Philidor 1847 2

Boer den, P.M. (Paul) 1822 Heide van der, A. (Auke) 2084 ½ – ½
Hoolsema, M. (Maarten) 1832 Etmans, M.D. (Maarten) 2000 1 – 0
Velzen van, M. (Martin) 1916 Slagboom, L. (Leandro) 1970 ½ – ½
Houtsma, S.H. (Sybrand) 1834 Vermaat, M.C. (Marcel) 2199 0 – 1
Os van, B.J.J. (Ben) 1716 Boer de, R. (Rein) 1999 0 – 1
Homminga, S. (Sjoerd) 1773 Schriemer, O. (Oene) 1991 0 – 1
Heij, A. (Abedin) 1649 Wind, E.T. (Egbert) 1919 0 – 1
Wierenga, J. (Jaël) 1645 Berg van der, W. (Wessel) 1955 0 – 1
Gemiddelde Rating: 1773 Gemiddelde Rating: 2015 2-6

 

We verzamelden bij Egbert en keurig op tijd vertrokken we naar Assen. Egbert routeplanner gaf een route aan via Heerenveen en Groningen. Op een bepaald moment leek het even de vraag of we wel op tijd zouden komen en om 5 over 1 weer met een reglementaire 8-0 nederlaag naar huis zouden kunnen. Onze chauffeurs zetten vervolgens even de sokken erin zodat we toch nog ruimschoots op tijd in de speelzaal waren.

Maarten was niet hersteld van wat malheur en ook in de partij ging het niet zo goed. Hij verloor.

Bij Auke ging het ook niet geweldig ook al dacht hij dat het meeviel. Zijn stellings-beoordelingsvermogen is niet geweldig. Bij -2 sloeg hij een remiseaanbod af maar gelukkig nam de tegenstander zijn remiseaanbod bij -3 wel aan.

Verder ging het ook niet overal florissant Marcel stond slecht Rein heeft op -2 gestaan. Maar het positieve nieuws kwam van Wessel. Hij won in een mooie partij na veel druk op de koningsvleugel kon hij afwikkelen naar materiaalwinst waarna de tegenstander heet voor gezien hield.

Egbert speelde ook een puike partij met een klein smetje. Hij had graag op zet 17 het paardoffer gespeeld. Hij had er wel naar gekeken maar zag het vervolg niet goed.

Nadat Rein een zet de tegenstander een kans had gegeven op beter spel heeft hij vervolgens netjes gewonnen.

Leandro had een moeilijke en complexe partij. Op een gegeven moment zagen beide spelers geen mogelijkheid om nog iets anders te verzinnen dan de zetten herhalen. Zo werd het remise.

Marcel maakte in de opening een blunder en stond toen een hele tijd heel slecht. Zie diagram. Maar plots keerden de kansen!

 

 

 

 

 

34.Txe7 [34.Db7 Na deze zet stond het volgens de analyse op Marcels telefoon +11 voor wit maar gelukkig speelde de tegenstander anders] 34…Dxe1+ nu staat zwart ineens beter en na nog vele zetten won zwart dan ook 0–1

Oene was zoals gebruikelijk als laatste nog bezig. In het middenspel won hij enkele pionnen en na afwikkeling tot een eindspel met beide een zwartveldige loper waarbij Oene twee verbonden vrijpionnen meer had kon de winst hem niet meer ontgaan..