K.S.C. PHILIDOR 1847

FK60+ ronde 2+3

Rating betekend echt helemaal niets meer klonk het bij aanvang van de 2e ronde van het FK60+. Dit zal bij menig speler in het achterhoofd hebben gespeeld want vandaag werd er orde op zaken gesteld. de voornaamste verrassing die te noteren viel was de overwinning van Cees Banning op Anne van Streun, waar de laatstgenoemde hard op weg was zijn 2e scalp te verzamelen. Toen het tijd was om over te schakelen van aanval naar verdediging ging er iets mis en werd Anne pardoes mat gezet.

Ronde 3. Koplopers treffen elkaar. We hebben het Sneker onderonsje Fleur – Lootsma. Dit gaat lange tijd gelijk op, maar Tinus komt uiteindelijk toch een kwaliteit voor en Jan slaagde er niet in deze buiten de deur te houden 1-0.
Gaat Tinus er ook dit jaar met de titel vandoor?

Auke van Urk slaagt er niet in een Dame-eindspel met een pion minder droog te houden.
Terwijl Dick Stavast tegen Sjoerd Hoekstra een stressvolle partij moet zijn geweest. Dick moet volgens mij erg goed gestaan hebben, maar is de controle over de stelling compleet verloren. Sjoerd slaakt een diepe zucht en bied remise aan, wat dankbaar werd aangenomen.

Geef een antwoord