K.S.C. PHILIDOR 1847

GERARD BAARS OVERLEDEN

Hengelo (O), 30 november 1950 – Drachten, 15 januari 2021

 

Nog geen drie weken geleden kreeg ik een mailtje van Gerard, waarin hij zich verontschuldigde voor het slechte nieuws dat hij te melden had. Drie dagen had hij, na vage klachten, ter observatie in het ziekenhuis gelegen. De uitslag van de onderzoeken was meer dan verontrustend. De uitzaaiingen waren zo ernstig, dat behandeling niet meer mogelijk was. In een tweede bericht zei hij dat hij waarschijnlijk niet meer op de clubavonden zou komen, tenzij om afscheid te nemen. Voor de liefhebber had hij nog wat schaakboeken in de aanbieding. Dat was ook meteen zijn laatste bericht aan mij. Enkele dagen later, op 15 januari, overleed hij.

Na jaren geschaakt te hebben bij DSC kwam Gerard samen met clubgenoot Wim van Zeijl naar Philidor. Ze reisden altijd samen. Schaken was zijn lust en zijn leven. Hij kon slecht tegen onrecht en dat was er de oorzaak van dat hij zich nogal eens met andermans partijen ging bemoeien. Hij hield van handelend optreden. In het dagelijks leven kwam dat goed van pas, want hij was verpleegkundige. Naast het schaken waren zijn honden, Berner Sennen, favoriet.

Gerard was captain van het derde team en dat deed hij met verve. Hij hield zijn ploeg bij elkaar en schreef de verslagen. In hem verliezen we een betrokken en hartelijke clubgenoot. We wensen zijn familie en vrienden alle sterkte om dit verlies te kunnen dragen. (KvS).

Geef een reactie