K.S.C. PHILIDOR 1847

Interne Beker 2022/2023

Interne Beker 2022 / 2023
Het interne beker toernooi is een knock-out toernooi voor alle leden van schaakclub Philidor 1847. Wat dit toernooi bijzonder maakt is dat er automatisch rekening wordt gehouden met de KNSB-rating: Dit wordt gedaan door de speler met de lagere rating meer tijd te geven, en tevens de speler met de hogere rating minder tijd. De indeling is gemaakt met behulp van onze secretaris Oene Schriemer op 13 september 2022. Voor de tijdscontrole kan je onderin deze pagina kijken. Omdat er meer dan 16 spelers aangegeven hebben dat ze willen meedoen, moeten sommige mensen een extra ronde spelen. De indeling is als volgt:

Er zijn de volgende streefdatums. Mocht dit niet lukken gelieve contact met mij op te nemen.

1e voorronde: vóór 2 november

Laatste 16: vóór 21 december

Laatste 8: vóór 8 februari

Laatste 4: vóór 29 maart

Finale: vóór 3 mei

Interne Beker 2021 / 2022
Nadat onze voorzitter op 31 augustus lootjes heeft getrokken, is de indeling van de interne beker van 2021/2022 bekent! Dit maal weet je niet alleen je directe tegenstander, maar ook eventuele volgende tegenstanders.

Het is de bedoeling dat de spelers op eigen initiatief de tegenstander benaderen. De spelers kunnen uiteraard op de clubavond afspreken voor hun wedstrijd. Laat dit gelieve wel de wedstrijdleider weten zodat deze hier rekening mee kan houden.

Ronde Partij moet afgelopen zijn vóór
1 (laatste 16) 17 november 2021
2 Kwartfinale 2 februari 2022
3 Halve finale 6 April 2022
4 finale Einde van het seizoen

 

De indeling is als volgt:

A: Ratingverschil minder dan 100 punten.
Elke speler heeft 1,5 uur bedenktijd. Spelen tot de vlag valt. Bij remise met verwisselende kleur een partij snelschaken. 5 minuten per persoon voor de gehele partij. Wordt deze partij ook remise, dan wint de speler met de laagste rating.

B: Ratingverschil 100 tot 250 punten.
Laagste rating 2 uren bedenktijd. Hoogste rating 1 uur bedenktijd. Spelen tot de vlag valt. Bij remise wint de speler met de laagste rating.

C: Ratingverschil 250 tot 400 punten.
Laagste rating 2 uren bedenktijd. Hoogste rating 30 minuten bedenktijd. Spelen tot de vlag valt. Bij remise wint de speler met de laagste rating.

D: Ratingverschil meer dan 399 punten.
Laagste rating 2 uren bedenktijd. Hoogste rating 15 minuten bedenktijd. Spelen tot de vlag valt. Bij remise wint de speler met de laagste rating.

Als rating geldt de meest recente op de KNSB-site gepubliceerde rating.

Geef een reactie