K.S.C. PHILIDOR 1847

Eindelijk overwinning voor Philidor III

Door Siem van Eijk

 

Sissa III werd verslagen met 5 – 3. Zoals gewoonlijk heb ik niet van alle partijen iets mee gekregen. Zat aan mijn eigen bord gekluisterd.

Siegbert kreeg een “From “ te bestrijden. Dit deed hij goed. Kwam langzaam beter te staan. Won een pion en de partij. Evan aan bord 2. Wat hoger dan normaal. Dat wilde hij graag. Speelde weer een mooie partij. Kreeg een prachtige aanval. Offerde zijn dame, maar die mocht niet genomen worden wegens mat.

Pieter Hoekstra won aan bord 3. Van deze partij heb ik niets mee gekregen. Pieters tegenstander deed het ergens niet goed. Lutzen maakte zijn debuut in het derde. Het werd een ingewikkelde partij waarin hij slecht kwam te staan. Eigenlijk verloren. Maar hij wist het zijn tegenstander nog zo moeilijk te maken, dat die van schrik zijn dame weg gaf. Maar zonder geluk vaart niemand wel.

Leo had een variant  voorbereidt. Maar omdat er op het laatst nog een invaller moest komen kwam hij aan een ander bord terecht. Voorbereiding voor niets. Hij verloor een pion, maar er was nog niets aan de hand. Toen gaf hij zijn toren weg. Pieter Ploeger was op het laatste moment gevraagd om in te vallen. Dat deed hij graag. Kwam in een eindspel terecht waarin hij een paar pionnen achterstond. Wist toch nog in een remise stelling te komen. Een aftrekschaakje kostte een toren. Helaas.

Wim leverde al vrij snel een pion in. Verzette zich nog stevig, maar redde het niet meer op. Siem speelde een eindspel van 60 zetten. Franse afruilvariant, snelle dameruil en maar melken. Dat lukte.

De volgende wedstrijd is 2 maart in Emmen. Dat wordt waarschijnlijk een zware dobber. Maar het moet kunnen.

Laat een reactie achter