K.S.C. PHILIDOR 1847

Update Play off

Gisteren is ronde 5 in de play-offs gespeeld.
Het is even puzzelen voor mij als wedstrijdleider geweest, Maar we hebben een werkend schema!

Helaas is Maarten vanwege gezondheidsredenen afgevallen. Hopelijk knapt hij snel weer op!

Hoe ziet het er op dit moment uit?

Migchiel lijkt zijn favorietenrol waar te maken: 3 1/2 uit 4 en een TPR van 2386 is zeker een goede begin.
Het halfje komt hierbij tegen Jan Hania, wat natuurlijk ook niet zo erg is. Migchiel heeft het in eigen hand, maar zal waarschijnlijk voor de winst gaan tegen Cas en Erik K.

2e staat op dit moment nog Jan Hania. gelijkspel tegen Migchiel is een goed begin, winst van Cas en Erik S is een betere voortzetting.
Echter heeft hij wel een remise moeten weggeven aan Erik Kruit. Jan zal beide wedstrijden tegen Rein en Oene moeten winnen om nog kans te maken. Hij heeft 3 uit 4

vlak daarachter Erik Sparenberg: verloren van Jan Hania en Migchiel kan gebeuren, en winnen van Oene en Erik Kruit is ook wel knap.
daar komt een halfje bij tegen Rein (ik kan me vaag iets herinneren dat dat een perfecte wedstrijd van beide kanten was). Erik moet 1 wedstrijd tegen Cas, en speelt waarschijnlijk voor de 3e plek. Hij heeft op dit moment 2,5 uit 5

Oene heeft evenveel punten als Erik S (2,5 uit 5), maar hem rest nog 1 partij tegen Jan Hania. Oene heeft nog een mogelijk op de 3e plek, maar is wel afhankelijk van Erik Sparenberg.
eigenlijk is het ook weer hetzelfde als de anderen: Verliezen van Migchiel (ik meende dat Oene hierbij wel kansen had) is begrijpelijk. De verliespartij tegen Erik S is mogelijk belangrijker (blunderen van een pion wat leidde tot verlies).

Cas moet nog wat op stoom komen, ook al zijn verliespartijen tegen Jan Hania en Oene niet een grote ramp. winst tegen Erik K. zorgt dat hij sowieso op het scoreformulier staat met 1 uit 3. Wel moet Cas nog 3 partijen, dus het kan nog alle kanten op

Rein is vergelijkbaar met Cas: Ook hij heeft 1 uit 3, en dus ook hij moet nog 3 partijen. verloren van Migchiel en een halfje tegen Erik S en Oene.

Helaas moet er iemand onderaan staan. Erik Kruit is de laagste rating (1882 is toch netjes hoor!), maar laat zich niet zomaar wegspelen. Het halfje dat hij tegen Jan Hania binnenslepen is toch knap! Hij heeft nu 1/2 uit 4

Volgende week hebben we rapid, dus geen play-offs. De dinsdag daarna gaan we weer verder. Het schema is als volgt:

7 mei: Oene – Jan H, Erik K – Migchiel

14 mei: Rein – Cas

21 mei: Erik K – Rein, Migchiel – Cas

28 mei: Rein – Jan H, Cas- Erik S

Geef een reactie