K.S.C. PHILIDOR 1847

KAMPIOEN!

De nieuwe FSB-competitie heeft zijn eerste kampioen: Philidor II! In de voorlaatste ronde van de competitie in de eerste klasse 1A speelde Philidor II tegen Franeker, dat op de tweede plaatst staat. De winst was afgetekend: 4-0. Daarmee heeft Philidor 12 matchpunten en 22 bordpunten, gemiddeld 3,6 punten per wedstrijd. Volgend jaar de hoofdklasse maar eens proberen samen met waarschijnlijk Emmeloord uit klasse 1B.

 

 

Cees Banning offerde aan het eerste bord een stuk tegen Marcel. Dat kwam niet helemaal goed uit de verf. Na de laatste zet van zwart (29…  Pf3) zei Cees: “dat is een serieuze dreiging!”

Oene en Willem waren bezig met het betere knoopwerk, waarbij Oene iets slimmer te werk ging door het creëren van twee vrijpionnen op de koningsvleugel. Hoewel er nog 4 torens en elk een loper op het bord stonden schatte Willem (uiteraard geheel terecht) dat de afwikkeling Oene wel was toevertrouwd en gaf op.

Egbert won een pion, nog een pion en zorgde voor vele zwakke velden in de vijandelijke stelling. Toen de zwartspeler zo’n beetje geen zet meer kon doen gaf hij maar op.

Eelke is niet in goede vorm. Een daverende aanval sloeg niet door, en Eelke liet wit geheel onnodig weer in de partij komen. Dh3! Dh3! werd hem na afloop streng onderwezen. Niet gezien… Gelukkig was het eindspel ook gewonnen. Bij Laaksum om, dat dan weer wel.En toen waren we kampioen! Ontroerend was het wat het bestuur had voorbereid. Een gloedvolle toespraak, bloemen, en uiteraard ging de kurk van de fles.

Let op de koningen ter rechter zijde:

05-03-19 Philidor II 1999 Franeker 1691 4 0
1. Vermaat,M.C.(Marcel) 2166 Banning,C.(Cees) 1836 1 0
2. Schriemer,O.(Oene) 2045 Kuiper,W.(Willem) 1760 1 0
3. Heidinga,E.(Eelke) 1911 Tops,T.(Theo) 1630 1 0
4. Wind,E.T.(Egbert) 1875 Pol van der,R.R.(Roeland) 1537 1 0

Geef een reactie