K.S.C. PHILIDOR 1847

Assen ½-3½

BEKERTEAM HARD ONDERUIT IN ASSEN

Door Eddie Scholl

In de derde ronde van de landelijke bekercompetitie trok het viertal Migchiel – Eddie – Jeroen – Erik afgelopen vrijdagavond naar Assen om het viertal van het een klasse lager uitkomende Schaakclub Assen te bestrijden.  De stemming op de heenweg was een stuk vrolijker dan op de terugweg, want de zaken liepen volledig uit de hand, met als trieste resultaat een 3½-½ nederlaag.

Ongewild gaf ik zelf het slechte voorbeeld. Na een zet of 30 ontglipte mij een direct verliezende blunder.  Op dat moment leek de toestand nog niet hopeloos: Migchiel stond in een eindspel iets beter tegen een afbraakschaak spelende tegenstander, Erik stond duidelijk beter en Jeroens stelling was onduidelijk, al leek hij met kleine problemen te kampen.
In de tijdnoodfase ging echter van alles mis. Migchiel miste verschillende winstvoortzettingen, Jeroen zag een vijandelijke pion doorlopen en tenslotte ging ook Erik nog ten onder.

SC Assen                                        –  Philidor 1847                                    3½-½
1. Tromp , P. (Pieter)      2101  –  Jong de, M. (Migchiel)   2385      ½ – ½
2. Taal , R. (Rieks)            2104  –  Scholl , E.C. (Eddie)         2259       1 – 0
3. Knol , G.J. (Geon)        2092  –  Weggen , J.V. (Jeroen) 2219       1 – 0
4. Hommes , E. (Elmar) 2068  – Sparenberg , E. (Erik)     2184       1 – 0

Geef een reactie