Als eerste klaar waren Harmen en Wolter, in een Siciliaan gaf Harmen zijn lopers voor de zwarte paarden en kreeg daar een sterke vrijpion op c6 bij, toen de witte torens van zich lieten horen was het pleit snel beslecht 1-0

Dolf Wissman meldt zich op het laatste moment nog om mee te doen, en heeft in Amir Nicolai een sterke tegenstander om mee te beginnen, in een soort Sveshnikov worden de witte centrum pionnen voor zwarts F en C pionnen geruild, maar lijkt daarna een nadelige stukkenruil te moeten doen, hij poogt nog door materiaal te offeren terug in de partij te komen, maar dit lukt niet.

Dit gaat het seizoen van Derk Stegeman worden, hij offert in de opening een pion tegen Siem en krijgt daar mijn inziens in de vorm van een half open lijn voor zijn toren te weinig terug.
Een onachtzaam moment van Siem die Dameruil aanbood vergeet even dat Derk de verdediger van zijn Dame kan slaan terwijl hij zijn eigen Dame mooi blijft verdedigen, Siem spartelt nog lang tegen maar een stuk minder was teveel om van terug te komen.

Leandro Slagboom slaagde er niet in het droog te houden tegen zijn trainer Migchiel die daarmee te koppositie in de ranglijst pakt.
hij speelt lange tijd goed, maar op een gegeven moment word zijn stelling een beetje ongemakkelijk, en weet deze uiteindelijk niet te redden.

Oen tegen Rein, wie mag zich vandaag de beste celebrity noemen.
Om die vraag te beantwoorden moeten we uiteraard tot het einde van de avond wachten, of toch niet?
De Philidor verdediging van Oene kenmerkt zich vaak doordat of het gaat heel goed of het gaat heel fout.
deze keer ging het goed!


Ik sluit af met:: Eddie Scholl tegen Erik Kruit was volgens de laatst genoemde “een leuk potje”
Eddie mopperde ondanks te hebben gewonnen dat het beslist geen leuk potje was.