Door Erik Sparenberg

Het snelschaken was zoals gebruikelijk spannend en gezellig. GM Sipke Ernst was vandaag op bezoek om een masterclass te geven aan onze topjeugd, en was zo aardig nog even aan te schuiven bij het snelschaken. Dit leidde meermaals tot het volgende gesprek: “hoe heb je gespeeld?” met als antwoord “ja, leuk.”
Na de voorronden (2 groepen van 10) gingen de diehards door voor de titel in twee poules van 6. Groep A (klik hier) werd gewonnen door Marcel Vermaat, die Migchiel in de onderlinge partij de baas was.


Een mooie opmerking uit de A poule kwam uit de Partij Oene – Eddie, waar Oene zegt, “Je hebt gewonnen.” Waarop Eddie naar zijn klok kijkt en opmerkt: nee, jij hebt gewonnen! Verder zorgde het blunderfeest tot luid gelach en verbeten blikken.

   Midden rechts de latere winnaar Marcel Vermaat

Groep B (klik hier) is gewonnen door Siegbert de Jong, die alleen in de opkomende Dylan Torensma zijn meerdere moest erkennen.

 


Midden rechts de latere winnaar Siegbert de Jong