K.S.C. PHILIDOR 1847

1ste ronde beker + 10e ronde Ladder

Door Erik Sparenberg

Vandaag hadden we de 1ste ronde van de Beker, en het debuut van Harmen Visscher in de A groep.
Harmen staat sinds het Waling Dijkstra toernooi van vorig jaar plotseling hoog op onze radar, en zorgde voor slachtpartijen in de B-groep. vandaag was Rein de Boer de sterkste,
ik verwacht dat Harmen zich snel zal aanpassen aan het hogere niveau en binnenkort zijn eerste scalps in de A-groep gaat pakken.

De partij van de avond was zonder twijfel Pieter Ploeger tegen Derk Stegeman.
Na een wilde opening was Derk niet tevreden over zijn stelling, want hij ging een pion verliezen. Je kan natuurlijk je pionverlies accepteren en een kutavond tegemoet gaan, of zoals Derk dapper een stuk investeren! nu heeft Derk 2 pionnen voor het stuk ipv 1 pion minder. Derk weet een aantal stukken te ruilen en een pion te winnen wat in een interessant eindspel van paard tegen 3 pionnen resulteert. (zie partij hieronder)
dit was zoals we vaak zeggen een “LP’tje” oftewel een Leuk potje!

Henk van Wilgenburg schakelt Eddie Scholl uit voor de beker, halverwege de avond blundert Eddie een toren! weer een slachtoffer van het verraderlijke tempo van de bekercompetitie.

Gerard Baars, in eerste instantie tegen mijzelf ingedeeld mocht het in plaats daarvan tegen Migchiel opnemen.
Gerard gaat volledig mee in het tempo van Migchiel, waardoor je zou kunnen zeggen dat het bekertempo eigenlijk in Migchiels voordeel was. Migchiel wint.

Kees van Straten onze voorzitter voor Leo vaak een lastige klant, Kees altijd ten aanval deed het voor zijn doen vrij rustig aan en viel aan met kleine speldenprikjes op de pionnen van Leo en wist de druk vast te houden totdat hij Leo tot overgave kon dwingen.
Uitdaging:: probeer op de foto te zien of mijn beschrijving van deze partij klopt.

Als laatste bezig, natuurlijk Jan Hania tegen Oene Schriemer, het stereotype dat Oene altijd als laatste klaar is word wederom bevestigd.
Oene is soms zelfs zo lang bezig dat hij vergeet te winnen, zie hieronder in de partij hoe Jan Hania hem ontglipt.
Jan en Oene zijn collega’s morgen dus lekker samen bijkomen met een kopje koffie.

Geef een antwoord