Door Kees van Straten

 

Op 11 november jl. is ons oud-lid Henk Smink overleden. Henk is 89 jaar geworden, na, zoals de familie schrijft, een periode van veel zorg en afnemende gezondheid. Van 2001 tot 2006 was hij onze penningmeester. “Penningmeester zijn is nog tot daaraantoe, met geld omgaan kon ik wel. Maar die bestuursvergaderingen, wat waren die saai en langdradig”. In het jaarboek 2015 – 2016 is hij geïnterviewd. Toen hem gevraagd werd of hij dat wel wilde, was zijn antwoord: “Ben ik dan een Philidor-icoon?”. In het dagelijks leven was Henk zakelijk directeur van het Frysk Orkest en later algemeen directeur van het NNO. Hij was politiek actief als voorzitter van de PvdA-afdeling Leeuwarden en later van de Federatie Leeuwarden. Henk was 21 jaar lid van onze vereniging. “Een prachtig leven heb ik gehad, ik kijk er met veel plezier op terug”.