K.S.C. PHILIDOR 1847

De wederopstanding van Philidor III

Na 2 desastreus verlopen seizoenen met een dubbele degradatie tot gevolg begonnen we vol goede moed aan een nieuwe cyclus.
We hopen dit jaar een deel van het verloren gegane terrein terug te kunnen winnen. De praktijk zal moeten uitwijzen in hoeverre deze verwachting realistisch is.

Onze eerste wedstrijd was een uitwedstrijd tegen Haren-Oostermoer II. Al vrij snel na de opening kregen we een behoorlijke domper te verwerken. Siegbert, een van onze kopmannen, werd na een volgens eigen zeggen nonchalant gespeelde opening door zijn jeugdige tegenstander verrast met een klassiek loper-offer op h7. Hij spartelde nog wel even tegen, maar kon het tij niet meer keren. Omdat niet meteen duidelijk was hoe de onderlinge verhouding was, gaf dit wel een extra druk op de rest van het team. Er zouden nu minimaal 2 partijen gewonnen moeten worden en wij mochten dan geen partij meer verliezen.

Gaandeweg werd echter duidelijk , dat het waarschijnlijk wel goed zou komen voor ons. Door het ratingvoordeel van gemiddeld bijna 100 punten, werden langzaam maar zeker kleine voordeeltjes omgezet in gewonnen stellingen. Rond 17.00 uur besliste Pieter als laatste zijn partij in zijn voordeel. Hij bracht daarmee de eindstand op 1-7. Een mooi resultaat tegen een bij nader inzien niet zo n sterke tegenstander.
Onze volgende wedstrijd zal mogelijk meer duidelijkheid verschaffen over onze mogelijkheden. Op 23 november spelen we thuis tegen Drienerlo I, het sterkste team in onze klasse, met gemiddeld 40 elopunten meer per speler.

Groetjes, Gerard

Geef een antwoord