Door Rein de Boer

Het einde van de competitie nadert, de Lentecompetitie en de Play-offs lonken. Er zijn nog twee ladderrondes te gaan!
Zelf was ik dit keer als snelste uit. Ik mocht het opnemen tegen Jeroen Weggen. Jeroen is mijn angstgegner. Naast dat ik alleen maar nullen heb gescoord tegen hem, is het ook nog zo dat ik altijd slecht speel tegen Jeroen. Vanavond was hier geen uitzondering op. Ik kwam zeer slecht uit de opening en stond al snel verloren. Wellicht krijg ik nog een herkansing in de play-offs. Jeroen zal dat met vertrouwen tegemoet zien.

Zoals gezegd was ik al als eerste uit en ik heb derhalve weinig meegekregen van de andere partijen. Siegbert had naar eigen zeggen wel een goede partij gespeeld, en die wil ik u niet onthouden!

Oene en Jan speelden een mooie pot. De engine sprong heen en weer van +4 naar -3 hier en daar, dus wellicht is remise wel de beste uitslag.

Wanneer we kijken naar de top10 en de kansen voor een ieder om zich te plaatsen voor de play-offs dan zijn Migchiel, Eddie, Amir, en Leandro wel veilig. Daaronder is het nog wel spannend. Erik staat op plaats 12, maar heeft ook heel weinig partijen gespeeld, terwijl hij qua speelsterkte natuurlijk ├ęcht wel in de play-offs hoort.

In de B groep is het nog heel spannend. Jacues en Siem gaan samen uitmaken wie de B groep wint. Het verschil is minimaal! Wat ik niet begrijp is dat Gerard volgende de website twee (?) partijen heeft gespeeld en daarmee 3e staat. Klopt dit competitieleider?

Het antwoord van de wedstrijdleider::
Gerard Baars hoort eigenlijk helemaal niet in de ranglijst te staan, maar omdat Gerard vanwege oneven/rapid wel een paar partijen heeft gespeeld staat hij dus wel in de lijst. neem zijn plaats op de lijst dus met een korreltje zout.

Komende week is Wiebe uw verslaggever. (dat schijnt hij ook goed te kunnen )
Vanaf deze plek wijs ik u alvast op de speeldata van het komende FK. Het belooft een mooi toernooi te worden. Om alvast in uw agenda te zetten:

Maandag 18 mei
Woensdag 27 mei
Woensdag 3 juni
Woensdag 10 juni
Vrijdag 12 juni
Woensdag 17 juni
Vrijdag 19 juni

Medio maart kunt u zich inschrijven op de website!