K.S.C. PHILIDOR 1847

CORONA

Beste clubgenoten!

Er zijn vele maatregelen genomen om de verspreiding van het Corona-virus in te dammen. Zo zijn voor deze maand alle sportwedstrijden afgelast, alsmede alle theatervoorstellingen en bijeenkomsten met meer dan 100 personen. Thuiswerken wordt aanbevolen en wie zich grieperig / verkouden voelt moet ook thuisblijven.

De KNSB heeft de 7e ronde van de KNSB-competitie (die gehouden zou worden op 28 maart) uitgesteld. Wanneer deze wordt ingehaald is nog niet bekend.

De FSB schrijft het volgende:

Gelukkig zijn er tot nu toe weinig besmette personen in onze regio. Ronde 6 van onze competitie duurt tot en met 17 maart en we mogen hopen dat die geheel zonder problemen zal verlopen. Daarna hebben we een paar weken respijt totdat we vanaf 3 april de gezamenlijke slotrondes krijgen. In afwachting van wat er gebeuren gaat mag iedereen die dat wil het handen schudden voor en na de partij overslaan en moet hoesten/niesen bij voorkeur in de elleboog worden gedaan. Wie zich ziekt voelt moet uiteraard niet achter het bord gaan zitten, maar dat is nu ook al zo. Mochten er op een gegeven moment toch teveel ziektegevallen komen dan zullen we nadere instructies geven hoe we de competitie verder zullen afronden. Uw competitieleider wenst allen een voortreffelijke gezondheid!

Ook na de laatste instructies van de overheid geldt dit nog steeds. Schaken is een sport die mogelijk is zonder lichamelijk contact, dit in tegenstelling tot allerlei sporten die nu geheel stilgelegd worden. Afstand houden is essentieel! Mocht u het risico te hoog inschatten, bijvoorbeeld als er (te)veel kwetsbare personen in een team zitten kan natuurlijk uitstel gevraagd worden.

De FSB laat de competitie dus in principe doorgaan, met enige beperkingen (geen handen schudden, afstand houden, bij ziekte uitstel vragen) en Schaakclub Philidor sluit zich daarbij aan.  De groep schakers op dinsdagavond is niet verontrustend groot, en de zaal is wel zo groot dat de partijen flink verspreid kunnen worden.

De interne competitie gaat dus in principe gewoon door! Maar wees verstandig: geen handen schudden, afstand bewaren, hoesten en niezen in de elleboog en handen wassen. Vaak handen wassen. En blijf thuis als je ook maar enige twijfel hebt over je gezondheid.

En kom je niet, dat is er uiteraard alle begrip!  Meld dit dan wel even bij de wedstrijdleider, de jeugdleider of de overdagschaakleider.

Met vriendelijke groet,

Bestuur KSC Philidor

Geef een antwoord