In memoriam Margriet Root

Amsterdam, 15 december 1935 – Leeuwarden, 3 mei 2020

Na een tijd waarin ze lichamelijk steeds zwakker werd, is Margriet op 3 mei overleden. Margriet was een zeer gewaardeerd lid van het overdagschaken. Ze kwam altijd en, mocht ze er niet zijn, dan kwam dat omdat ze met Joop weer een verre reis aan het maken was. Reizen was hun grote plezier en daarna kwam het schaken. Ze was geïnteresseerd in het spel en niet in winst of verlies; altijd bereid om iets te leren en zich te verwonderen over de ongekende mogelijkheden van het schaakspel. Maar vooral was Margriet heel sympathiek. Na het schaken gingen we met de stamgroep even ‘nazitten’ en Margriet sloeg geen nazit over. Ze had een eigen, positieve inbreng in de gesprekken en mocht graag een rondje geven. We zullen Margriet erg missen, haar bindende kracht, interesse in clubgenoten en optimisme. Joop wensen we alle kracht om nu zonder zijn Margriet verder te moeten gaan. Hopelijk vindt hij steun in, zoals hij schrijft, de fijne herinneringen waar hij dankbaar aan terugdenkt.

Op vrijdag 8 mei zal de crematieplechtigheid in besloten kring plaatsvinden in crematorium Haskerpoort. (KvS)