door Kees van Straten

Rink Visser leek het verstandig om zo langzamerhand maar eens te stoppen met het schaken op de woensdagmiddag. Gelukkig blijft hij wel gewoon lid van onze vereniging. Op inmiddels al weer de zesde middag van het nieuwe seizoen kwam hij langs. Onlangs is hij 90 jaar geworden. Vanaf deze plek:

van harte gefeliciteerd en op naar de 100!

Hij trakteerde op koeken bij de koffie en dat werd bijzonder op prijs gesteld. Rink bleef nog een half uurtje en met de belofte dat hij in november weer eens kwam kijken (en misschien een partijtje schaken), nam hij afscheid.

Jan Willem speelde tegen Karel. De heren zijn tegen elkaar opgewassen, maar Karel kon het niet redden. “Ja, Jan Willem maakte een blunder, maar ik twee”.

Henk speelde tegen Gerrit (beiden heel vaag op de achtergrond). Al in een vroeg spel verloor Henk een toren en daarna was het vechten tegen de bierkaai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf maar op “Ankie heeft zeer slecht gespeeld”, verzuchtte ze. “Of nee….Joop heeft heel goed gespeeld, dat klinkt beter”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik was prettig aan het fotograferen, maar toen ik bij Peter en Joop was, weigerde mijn toestel. Er verscheen een bericht op het scherm dat het geheugen vol was. Dat zal best. Mijn geheugen is ook wel eens vol, maar dat is toch geen reden om er mee te stoppen? Volgende keer zal ik de teleurgestelden vereeuwigen.

Onze onvolprezen wedstrijdleider Joop kreeg Peter tegenover zich. Peter is geen cavalerist. Zijn paarden konden snel op stal.

Michiel en ik speelden een leuke partij waarin het leek of Michiel, met een pion voorsprong, met de eer zou gaan strijken. Gelukkig kon ik er nog, met list en bedrog, een remise uit slepen.

Voorlopig zijn Yme en Harry helaas niet van de partij, in verband met de Coronatoestand.

De nummers 1, 2 en 3 op 30 september zijn: Gerrit, Henk en Michiel. De achtervolgers hijgen in hun nek. Men is gewaarschuwd.