K.S.C. PHILIDOR 1847

Osama Arabi en Leandro Slagboom plaatsen zich voor NK A en B online!!

Door Migchiel de Jong

Op 3 en 10 april waren er kwalificatie wedstrijden voor het NK AB en C meisjes online schaken. Dit is ook de mogelijkheid om voor het reguliere NK te kwalificeren, als dat tenminste gehouden wordt. Er is een mogelijkheid in augustus, maar dat zal wel niet doorgaan. Als er dan later nog een NK wordt georganiseerd is ook maar de vraag. Voor de FSB deden mee: Osama Arabi, Sven Broersma in de A categorie, Leandro Slagboom in de B categorie en Elise Knobbe bij de C meisjes. Osama verraste in positieve zin door zich op 3 april te plaatsen! Sven had een bescheiden notering in het toernooi. Leandro verloor de laatste 2 partijen na een goed toernooi. Elise moest er nog even inkomen. Op 10 april plaatste Leandro zich!! Sven begon niet zo goed aan het toernooi, maar sloot positief af met 3 uit 3 en hij heeft aanstaande zaterdag zijn laatste kans om zich te plaatsen. Elise kwam heel dichtbij met een zesde plaats, waar vierde plaatsing betekent! Ook zij heeft op 17 april een nieuwe kans, maar in ieder geval een prima oogst voor de FSB en ook voor Philidor, want Osama heeft zijn laatste live partijen bij “ons” in de interne gespeeld. Ik wens Osama en Leandro alvast veel succes bij het online NK en Sven en Elise veel succes op 17 april met hun laatste kans om zich ook te plaatsen!

A groep (25 deelnemers)
Bij de A jeugd deden ook twee “buitenlandse” spelers mee. Yichen Han vanuit Engeland en Katharina Ricken vanuit Duitsland. Beide buiten mededinging overigens van de plaatsingen. Yichen heeft de Topstatus en Katharina kon zich alleen plaatsen via een extra (dispensatie) ticket. Ze werden ook gelijk 2e (Katharina met 6 uit 7) en 4e (Yichen met 4,5 uit 7). Gilian Honkoop pakte de eerste prijs met 6,5 uit 7. Osama Arabi werd verrassend 3e met 6 uit 7.
Bij de A meisjes waren het Sara Martinez en Kiri Arnold met resp. 4 uit 7 en 3,5 uit 7 die samen met Katharina Ricken meegaan naar het NK A meisjes.

Geplaatst voor het NK zijn:
A jeugd: Gilian Honkoop, Osama Arabi, Tim Grutter en Arthur Maters

B groep (41 deelnemers)
In de B groep was ook dit keer een heel breed veld van kanshebbers. Loek van der Hagen won met 5,5 uit 7, met 1 weerstandspunt meer dan Wendy Huang. Beiden waren al geplaatst voor NK. Dus was het des te spannender daarachter. Maar liefst 6 spelers eindigden op 5 uit 7.
Chenwu Zhu, Leandro Slagboom, Kasper Bleeker en Rafael Goudriaan pakten de tickets op weerstandspunten. Jurriaan Boeren speelde bijna het toernooi van zijn leven, maar kwam nipt tekort. Veronique Bogouslavskii pakte de meisjes plek. Evi Maris met 3,5 uit 7 de tweede.

Geplaatst voor het NK zijn:
B jeugd: Chenwu Zhu, Leandro Slagboom, Kasper Bleeker en Rafael Goudriaan
B meisjes: Veronique Bogouslavskii en Evi Maris
Via persoonlijk recht: Loek van der Hagen, Wendy Huang

C meisjes groep (19 deelneemsters)
Bij de C meisjes maakten de ratingfavorieten het waar. Isafara Gergin werd 1e met 6 uit 7, voor Nora Yeh met 5,5 uit 7, Nirupa Ganestram met 5 uit 7. Daarna een viertal met 4,5 uit 7. Bibi Nooren had daarvan de meeste weerstandspunten en eindigde dus als vierde. Proficiat!
Amelia Jonkman revancheerde zich van vorige week en was er dichtbij, maar nog net niet. Janice Fu en Elise Knobbe kwamen ook in de buurt. Volgende week een nieuwe kans.

Geef een antwoord