De 1e ronde van de Interne Beker is alweer gespeeld. 16 spelers zijn begonnen aan het knock-out toernooi, en 8 spelers zijn over.

De 1e ronde van de interne beker begon direct met een verrassing: Wiebe Fraanje wist Eddie scholl uit te schakelen. Wiebe had een duidelijk tijd-voordeel en maakte hier gebruik van. Door een sterke aanval te combineren met weinig tijd voor Eddie wist Wiebe hierbij een remise te forceren. Aangezien bij een remise de speler met de lagere rating doorgaat, mag Wiebe zich bij de laatste 8 voegen.

Een andere verrassing was de winst van Jeppe van Bon tegen Derk Stegeman: Derk stond gewonnen, en had een duidelijk plan. Ineens zag hij dat Jeppe zijn dame kon slaan, waardoor dit plan niet meer klopte. Hierdoor veranderde Derk van tactiek, waarbij Jeppe ineens beter kwam te staan en dit uiteindelijk verzilverde. Later bleek dat Derk zijn orginele plan gewoon winnend was, en Jeppe nooit zijn dame had kunnen slaan. Achteraf gebeurt dit iedereen wel eens.

Een intressante wedstrijd was de wedstrijd tussen ‘meester’ Migchiel en ‘leerling’ Leandro. Migchiel kwam beter uit de opening en kreeg een sterke stelling. In een toreneindspel wist hij door een pion-offer een sterkere toren te creëren, waardoor hij als winnaar uit de bus kwam.

De vervolg-wedstrijden zijn als volgt:

Wiebe Fraanje – Auke van der Heide
Marcel Vermaat – Erik Kruit
Jeppe van Bon – Oene Schriemer
Kees van Straten – Migchiel de Jong