K.S.C. PHILIDOR 1847

WERELDRECORD: VAN +51 NAAR 0,0 IN ÉÉN ZET


Ook de vijfde wedstrijd van Philidor 2 werd gewonnen. In de vierde klasse A is een tweestrijd ontstaan tussen Philidor 2 en TAL 1, dat één matchpunt achter staat. De onderlinge wedstrijd is in de laatste ronde.

 

 

De eerste uitslag viel bij Eelke: remise. De Zwollenaar zette de partij agressief op, en Eelke had veel moeite om die agressie te beteugelen. Uiteindelijk restte er een gelijkstaand eindspel.

Daarna wonnen Maarten en Egbert. Maarten door zijn tegenstander een enorme gatenkaas te bezorgen, Egbert met een mooi schijnoffer op f7.

Marcel liet zien hoe je het voordeel van het loperpaar benut via een fraai eindspel met aan het einde een klassieke doorbraak.

Rein zit wat in een dipje. Verloor ongelukkig een kwaliteit en kwam vervolgens in een toreneindspel met een pion achter dat niet te houden bleek. In 2023 zal ons lange vriend weer tot grote hoogte reiken!

Auke kreeg een stelling met ongelijke materiaalverhouding: kleine kwaliteit tegen twee pionnen. Wie stond er beter? Niet te zeggen. De stand in de wedstrijd rechtvaardigde een remise, die via een listige zetherhaling te bereiken was.

De stand was nu 4-2. Oene stond beter en bij Cas kon het alle kanten op. Cas had al enkele malen een remiseaanbod afgeslagen, maar toen na de 40e zet  de tijd weer krap werd en de stelling onduidelijk, nam Cas toch remise aan. En daarmee was hij matchwinnaar!

En wat wij toch het liefst zien gebeurde: Oene was de laatste, zodat we weer ongebreideld konden genieten van zijn prestaties. En hij stelde zoals gebruikelijk niet teleur!

We hebben weer genoten, Oene! We genoten later ook van een Chinese maaltijd samen met het eerste team. Met 14 personen aan tafel, feestelijker kunnen we het jaar niet afsluiten!

Geef een antwoord