K.S.C. PHILIDOR 1847

Philidor 1 ten onder in Buitenpost

Door Siegbert de Jong

Zijn wij nou zo slecht dat wij met 4-0 van De Twee Kastelen moesten verliezen? Zeker niet. Speelden wij dan zo slecht afgelopen vrijdag? Ook dat eigenlijk niet. Wij zaten vier keer aan de verkeerde kant van de score en dan is zo’n einduitslag ineens een lelijk gezicht.

 

Migchiel speelde met wit tegen Jeroen Weggen. In de huidige competitieopzet kan het zomaar dat twee club- en teamgenoten in de regionale competitie voor verschillende clubs uitkomen en elkaar op die manier ook tegenover zich kunnen treffen. Het werd Catalaans. Migchiel speelde het echter niet op z’n allerbest en zwart kreeg een vervelende vrijpion op c3. Migchiel had daarna de pech dat zwart steeds de beste zet deed en zodoende was er voor hem toen geen beginnen meer aan. Hij verloor als eerste. In de auto op de terugweg, toen de klok op het dashboard op 00.00 was gesprongen, konden wij hem feliciteren met zijn 51ste verjaardag. Toen hij had verloren, was er nog steeds hoop op een goed resultaat. Maarten had eigenlijk al vanaf de opening het initiatief, Erik had een pion geofferd in de Morra-variant van het Siciliaans en ging rustig op zoek naar compensatie en misschien wel naar meer, terwijl ikzelf ook nog alle kansen had op een goed resultaat. Een prognose waagde ik mij nog maar niet aan. Een gelijkspel behoorde in ieder geval zeker nog tot de mogelijkheden.

 

In het verslag van onze wedstrijd tegen De Rode Loper staat dat de tweede helft voor De Rode Loper was en dat gold ook voor DTK. Toen Erik geen compensatie voor de geofferde pion vond, ging het van kwaad tot erger. Hij verloor nog een pion en later ook een kwaliteit. Ikzelf liet mijn loper instaan in de veronderstelling dat ik mat zou kunnen geven. Het was helemaal geen mat, maar mijn loper was ik wel kwijt. Maarten stond zoals gezegd de hele partij prima, maar het lukte hem niet om zijn voordelige stelling in winst om te zetten. Hij kwam er niet door en tot overmaat van ramp liet hij opeens een stuk instaan.

Erik viel in, omdat voor Hette de afstand naar Buitenpost iets te ver was en het team het verder moet doen zonder auto’s voor uitwedstrijden. Het betrof de inhaalwedstrijd uit de vierde ronde die oorspronkelijk gespeeld had moeten worden op 9 december ll. Op verzoek van DTK werd de wedstrijd uitgesteld, toen bleek dat Nederland op het WK in Qatar diezelfde avond tegen Argentinië zou spelen. Weten jullie nog wel, Van Dijk en Berghuis?

Verslag DTK

Geef een antwoord