K.S.C. PHILIDOR 1847

Philidor 4 stelt orde op zaken tegen Steenwijk 5 

Wiebe Fraanje

 

Na het 3-1 verlies tegen Steenwijk 4 sloeg het vierde kwartet van uw koninklijke vereniging met 3,5-0,5 terug tegen Steenwijk 5.

Gemakkelijk was het aan geen enkel bord. De gasten bleken stuk voor stuk taaie tegenstanders. Richard betrad zichtbaar tevreden het analyselokaal van Zaal Enzo. “Ik had een lekker matje joh!”, glunderde hij. Daar was niets aan gelogen, al liet zijn tegenstander het niet zo ver komen.

 

 

Richard had de tussenstand op 2-0 gebracht, want even daarvoor had uw verslaggever het eerste punt al veilig gesteld. Voor Wiebe was het of hij tegen zijn zoon schaakte: zijn tegenstander heet ook Yannick en is maar een paar jaar ouder dan Junior. Yannick werkte welwillend mee aan een perfect verlopende Nimzowitsch-verdediging, inclusief paardoffer op h3.

Na een paar keer niet de beste voortzetting te hebben gekozen kwam Wiebe toch slechter te staan dan nodig, maar een te afwachtende damezet van zijn tegenstander opende de weg naar mat.

 

 

Wim en Leo beten zich intussen vast in hun tegenstanders. Wim had al vroeg een stuk gewonnen en speelde het solide uit.

 

Leo stond beter, miste een stukwinst en stelde uiteindelijk remise voor. Dat nam zijn tegenstander dankbaar aan, met het oog op de klok.

Zo tapte het vierde ensemble van uw vereniging moed om na de valse start in de eerste ronde met geheven hoofd de competitie voort te zetten.

Laat een reactie achter