K.S.C. PHILIDOR 1847

EEN MOOIE OVERWINNING VOOR HET DERDE

Door Siem van Eijk

 

 

 

Aan het eerste bord speelde Evan. Het werd weer een prachtpartij. In de openingsfase wist hij een pion te winnen. Hield zijn tegenstander onder druk en toen het nog wat ingewikkelder begon te worden won hij een stuk.

Alec bemande het tweede bord. Hij is  nog vrij jong en heeft volgens mij een mooie schaaktoekomst in het vooruitzicht. Een partij met wisselende verhoudingen. Voor de toeschouwers zeer ingewikkeld. Alec hield het hoofd koel en boekte een mooie overwinning tegen een sterke tegenstander.

Leo zette aan het derde bord zijn partij leuk op met een paar verrassende zetten. Speelde, dacht ik, iets te snel. Daardoor zag hij niet dat zijn dame stond aangevallen. Zij ging de doos in.

Siem, aan het vierde bord, haalde de Spaanse afruilvariant weer eens uit de mottenballen. Dit beviel best. Wikkelde af naar een toreneindspel, waarin hij uiteindelijk 3 pionnen voor kwam.

Toen de uitslagen zouden worden door gegeven, bleek dat de tegenstander van Siem niet in het ledenbestand van De Rode Loper voor kwam. Na overleg met de wedstrijdleider van de FSB werd op het “wedstrijdformulier” N.O. vermeld. Als hij alsnog wordt opgegeven wordt het aangepast.

Het derde is nog ongeslagen. Eigenlijk moet dat zo blijven.

Geef een reactie