K.S.C. PHILIDOR 1847

Philidor1 – Mid Fryslan1

Door Migchiel de Jong

T Philidor 1 2051 Mid Fryslan 1 1766 ½ di 07 jan
1. Migchiel de Jong 2343 Erwin Koning 1808 1 0
2. Auke van der Heide 2084 Peter Koning 1816 1 0
3. Maarten Etmans 2000 Sipke de Schiffart 1797 1 0
4. Hette van Popta 1776 Geert van der Velde 1642 ½ ½

De wedstrijd tegen Mid Fryslan was spannender dan de uitslag doet vermoeden. Migchiel aan bord 1 speelde op zijn verjaardag (48!) een goede partij tegen Erwin Koning tot hij op de 24ste zet tot een kortsluiting kwam met 24.., Lb4+ in plaats van Pd6+ met dame-winst. Door deze fout kon Erwin weer terug in de wedstrijd komen en zelfs op voordeel hopen. De tijd was echter op bij Erwin en daardoor kon Migchiel na een mindere zet alsnog toeslaan.

Auke aan bord 2 stond aanvankelijk minder tegen Peter Koning, maar toen Peter een stuk offerde, draaiden de kansen. De aanval van Peter sloeg niet door en zo kon Auke zijn surplus aan materiaal verzilveren. Maarten aan bord 3 leek mij remise-achtig te staan. Een eindspel is echter wel aan Maarten besteed en Sipke de Schiffart moest alsnog zijn koning omleggen. Met deze overwinning is Maarten topscorer van de hoofdklasse met vier gewonnen partijen na evenveel ronden! Hette aan bord 4 had een gouden kans om met een aftrekaanval een belangrijke centrumpion te winnen. Toe hij dat niet deed, ontstond er een soort loopgraven-gevecht waarbij er geen winnaar te noteren viel. We staan weer (even) bovenaan in de hoofdklasse, want Emanuel Lasker werkt hun vierde ronde op vrijdag 10 januari af. Wellicht zal de laatste wedstrijd van de competitie tegen Lasker weer de beslissing geven in de hoofdklasse!

 

Geef een antwoord