Het FK60+ is weer begonnen. om 12.00 uur beginnen Siem en ik met het klaarzetten van het materiaal, en komen er tot onze verbazing achter dat Philidor het nieuw aangeschafte materiaal nog niet in gebruik heeft genomen. tijdens het uitpakken van de nieuwe borden komen de eerste deelnemers al binnenlopen.
Tijdens het klaarzetten van de borden hoor ik achter mij een gesprek over Jenever en gehaktballen. Ik begon toen al trek te krijgen.

We zijn klaar met het opzetten, en Siem houdt een kort woordje voor de opening van het toernooi, terwijl ik er op gewezen wordt een foutieve indeling gemaakt te hebben. Ok een nieuwe en ditmaal wel correcte indeling wordt vervolgd met een chaotische stoelendans om alle deelnemers tegenover de juiste tegenstander te krijgen.
Een hectisch begin van het toernooi wat ongetwijfeld een effect op de spelers heeft gehad, want de hoger geplaatste spelers hadden het allemaal moeilijk.

Ik begin met Anne van Streun die het mocht opnemen tegen de grote ratingfavoriet Auke van der Heide.
Anne vertelde me later aan de bar dat je tegen kanonnen als Auke maar beter een vecht-opening kan spelen omdat je er anders waarschijnlijk langzaam afgezet wordt.
Het Hollands was een goede keuze, zie hieronder hoe Anne met aanvallend spel zijn partij wint.

Vervolgens hebben we Dick Stavast, ondanks zijn iets lagere rating nog altijd een van de grote kanshebbers.
Halverwege de partij kwam Dick naar mij toe met de mededeling dat alle topborden het moeilijk hadden. Ik had hier nog niet door hoe moeilijk ze het echt hadden.
Zijn tegenstander Leo van Maanen verkeerd in uitstekende vorm, en heeft met de februarilijst meer dan 50 elo punten gewonnen. Als Leo zo blijft spelen als tegen Stavast dan gaat hij ook zo door de 1700 grens heen.

Last but not Least, Kees van Straten. Wat ik altijd zo leuk vind aan het spel van Kees is het meedogenloos aanvallende karakter.
Op zet 10 heeft hij zijn pion naar h3 gespeeld met de intentie om op g2 te pakken, en wordt hier op het tussenzetje Loper slaat c6 getrakteerd.
Voor onze Kees is dit absoluut een traktatie want hij gelooft niet in tussenzetjes en slaat gewoon op g2.
een aantal zetten later blundert zijn tegenstander en speelt Kees de partij sterk uit.

Met 3 verrassende uitslagen op de eerste 3 borden, ben ik erg benieuwd wat de 2e ronde gaat brengen.
tot Woensdag!