Rob Jaski: 1947 – 2020

Op 27 maart j.l. is Rob overleden. Een jaar of drie geleden kwam hij bij ons met de vraag of hij mee mocht doen met het schaken op de woensdagmiddag. Hij was herstellende van een zware ziekte en wilde er alles aan doen om op alle fronten terug te komen. Natuurlijk was hij welkom. De eerste tijd had er zichtbaar moeite mee: hij noteerde zijn partijen niet en kon met de schaakklok niet omgaan. Maar gaandeweg kwam daar al snel verbetering in. Op het laatst had hij met het noteren geen moeite meer. Hij nam zelfs schaakles op de dinsdagavond. Hij kon enthousiast vertellen over tafeltennis, over het hardlopen, zijn kampeervakantie verleden jaar, over zijn kinderen en zijn verleden als psychiatrisch verpleegkundige. Rob was een doorzetter en een optimist. Zoals in het overlijdensbericht al stond: hij was een zorgzame man. Als er iemand ziek was, dan kwam Rob als eerste met een kaart en of we die maar wilden tekenen.

We zullen hem heel erg missen: zijn gevatte opmerkingen, zijn inzet, zijn vrolijke humeur en zijn innemende gezelschap.   (KvS)