K.S.C. PHILIDOR 1847

Tegen Kruit & Kruit is geen kruid gewassen

Door Rein de Boer

De eerste uitwedstrijd voor Philidor 2 sinds lange tijd. Gelukkig hebben we Corona eronder gekregen door de komst van een vaccin. Op de heenweg werd dan ook tevreden vastgesteld dat we als voltallig Philidor 2 onze bijdrage aan de maatschappij (en onszelf ) hebben geleverd door ons te laten vaccineren.

De wedstrijd startte met een voorspelling van onze eigen Nostradamus Eelke Heidinga. Kijk hier zijn voorspelling.

Het begin van de wedstrijd was opmerkelijk. Voor de start van mijn partij kwam onze voorzitter Erik Kruit kijken bij ons team. Geweldig dat je als voorzitter oog hebt voor het 2e team en dat je even ‘jouw’ team een hart onder de riem komt steken. Hulde!

Maar wat schetste onze verbazing, onze eigen Erik wenste de 3e bordspeler van Groningen alle goeds toe en hoopte dat deze ging winnen tegen Rein?!!  Ja, van zo’n dolksteek moet je als speler natuurlijk wel even bijkomen en pardoes nam Rein dan ook een verkeerde afslag in de opening. Overigens was de 3e bordspeler de broer van Erik, dus we vergeven het onze voorzitter!

De broer van: geen kruid tegen gewassen

De wedstrijd was nauwelijks een uurtje oud toen Auke ineens verloor. Zie hier zijn partij.

Gelukkig maakte Egbert al snel gelijk tegen een Van Foreest. Egbert had er nog wel wat moeite mee omdat Nanne nogal lang doorspeelde met als gevolg dat de spanningsboog van Egbert niet helemaal meer strak stond waardoor Egbert ook nog materiaal verspeelde. Gelukkig haalde hij alsnog het hele punt binnen!

 

Zoals gewoonlijk speelde onze captain weer een goede partij en won weer in Marcel-style.

Oene vertelde bij de chinees dat hij al meerdere malen op het punt stond om op te geven, maar “elke keer als ik wilde opgeven, dan deed-ie weer een rare zet en toen dacht ik, nou dan speel ik wel weer even door”. Uiteindelijk nog remise binnen gesleept door Oene. Top!

Harmen vertelde me per whatsapp hoe de partij gegaan is. Ik laat hem zelf aan het woord.

Rond de klok van 5 stond het 3.5-3.5 en nog 1 partij bezig. De Boer-Kruit. Wit stond prima maar was zeer onzorgvuldig en zag een tactische wending over het hoofd. Daarmee was de stand 4.5-3.5.

Kijkt u hier de nabeschouwing van deze wedstrijd met onze Eelke!

Voor het eerst in tijden weer samen naar de Chinees. De TiPan werd excellent bereid.

 

Geef een reactie