K.S.C. PHILIDOR 1847

EREVOORZITTER WOELDERS OVERLEDEN

In memoriam mr. A.J. Woelders
Door Eddie Scholl


In een rouwadvertentie in de Leeuwarder Courant van 14 juni jl. lazen wij het trieste bericht dat op 10 juni onze erevoorzitter mr. A.J. Woelders op 90-jarige leeftijd is overleden.

Woelders meldde zich aan het eind van de jaren vijftig aan als lid van onze club. In december 1967 nam hij tussentijds het voorzitterschap op zich in een bestuurlijk moeilijke periode voor de vereniging, ten gevolge waarvan het zittende bestuur Van Ekelenburg zijn ontslag had aangeboden.

Hij ontpopte zich als een voortreffelijk en verbindend bestuurder. Ook trad hij meerdere keren op als voorzitter van het organisatiecomité van het toernooi om het Nederlands kampioenschap, dat vanaf 1969 jaarlijks in de kantine van de CCF in Leeuwarden werd verspeeld.

Na zijn aftreden, in 1974 werd hij voor zijn goede werk in het belang van de club beloond met het erevoorzitterschap.
Zelf schaken was er voor hem echter steeds minder bij, druk als hij het had met (o.a.) zijn belastingadviesbureau in Goutum. Hij bleef na zijn aftreden nog lange tijd lid, maar bedankte in het begin van de tachtiger jaren.

Het bestuur en de leden van Philidor, in het bijzonder zij die hem gekend hebben, zullen met respect aan hem terugdenken.

Op deze foto uit de Leeuwarder Courant van 5 april 1971 ziet men hem in actie.

Geef een antwoord