K.S.C. PHILIDOR 1847

Strijd om de koppositie blijft voor Philidor 4 onbeslist

De strijd om de koppositie in klasse 3 van de Friesche Schaakbond is onbeslist geƫindigd: 2-2. In een sfeervol Zaal Enzo beten de matadoren van het vierde viertal uwer Koninklijke vereniging vervaarlijk van zich af.

Wiebe was aan het derde bord als eerste klaar. Zijn tegenstander zag in de opening een paardvork met schaak op c2 over het hoofd, wat hij de hele partij niet meer te boven kwam. Zeker toen Wiebe slinks nog een paard won was verder spelen alleen voor het teambelang nog relevant.

 

Wim moest aan het eerste bord worstelen. Zijn Dh4 in de opening oogde wat onvoorzichtig, wat zeer on-Wim is. Hij verloor er een stuk mee, maar wel tegen drie pionnen. Het stuk leek hij later met rente terug te winnen, ware het niet dat zijn tegenstander met een dameschijnoffer sluw van een matdreiging profiteerde. Alle zware stukken gingen van het bord af, waarop Wim een eindspel met zes pionnen tegen drie pionnen en een paard inging.

Het paard snoepte de pionnetjes een voor een op, waarna de laatste witte pion besliste. Tussenstand: 1-1

 

Jeppe maakte zoals gewoonlijk de opening complex, met alle stukken nog op het bord. Toen hij slinks een pion en later nog een kwaliteit won kwam hij tamelijk riant te staan. Toch liep hij in een matval, waarop hij niets anders kon dan gelaten “Gefeliciteerd” zeggen.

Wolter won aan het tweede bord een stuk, maar kreeg een gevaarlijk pionnencentrum tegen zich. Daar redde hij zich knap uit en toen zijn tegenstander in het eindspel een dubbelschaak met aftrekaanval op de toren over het hoofd zag, moest hij opgeven. Eindstand: 2-2. Met een half bordpuntje meer staat Philidor op doelsaldo op de eerste plaats in klasse 3.

Geef een antwoord